top of page
  • Yazarın fotoğrafımika

Yük Hayvanlarını Kurtarma ve Koruma Derneği

Hepimiz hayvanları seviyoruz, çoğumuz da evimizde bir 4 ayaklı dostumuzla birlikte yaşıyoruz. Ancak yeryüzünde bizim evimizdeki can dostlarımız dışında da yardıma ve bakıma muhtaç olan hayvanlar var. Neyse ki bu canlara ellerini uzatan da bir sürü koca yürekli insan…. Kimi sokaktaki evcil canlara destek olan bireysel çabalar kimileri de tüm dünyada türleri tehlike altında olan vahşi hayvanlar. Bize de düşen bu koca yüreklere destek olmak 😊


Bu haftadan itibaren Mika size her hafta dahil olabileceğiniz bir yardım fırsatını anlatacak. Seçin beğenin ve bu iyilik zincirinin bir halkası da siz olun!



İlk kuruluşumuz WARF- Yük Hayvanları Koruma ve Kurtarma Derneği. Türkiye’nin yük hayvanları için kurulmuş ilk dernek. Okan Oflaz tarafından kurulan dernek. Sahipleri tarafından mal olarak görüldükleri için hastalandıklarında ya da yaşlandıklarında terk edilen ve özellikle kırsal alanda kurtlar tarafından parçalanmaya ya da yol kenarında ölmeye mahkum olan at, eşşek gibi yük hayvanlarını koruma altına alıyor ve bakımlarını üstleniyorlar.


Son olarak Büyükadada çıkan yangında ciddi şekilde yaralanan 12 atın bakımını üstlendiler. Bizden duymuş olun ama şu anda bu atlar için oldukça fazla miktarda izotonik ve yanık kremleri ihtiyaçları bulunuyor.





Web sitesi yhkkd.com olan derneği Instagram ve twitterdan ( @info_warf ) da takip edebilirsiniz.


Derneğe web sitelerinde bulunan Iban numaralarından nakit bağış yapabileceğiniz gibi atyemi.com sitesinden yem desteği verebilirsiniz. Diğer bağışlar için sosyal medya hesaplarından ya da e posta ile ulaşabilirsiniz.

bottom of page