top of page

Ürünlerinizi nereden satın alabilirim? 

Şu anda Shopier ve Trendyol’daki mağazalarımızda  satış yapmaktayız. 

 

Vegan ve doğal kozmetik nedir? Neden tercih etmeliyim ?

 

Hayvan işleme fabrikalarını hiç duydunuz mu? İngilizce’de “animal rendering plants” deniliyor. Render, atık hayvan dokusunu stabil, kullanışlı materyallere dönüştüren bir işlem. Bu fabrikalar her tür ölü hayvan için bir toplama merkezi olarak görev yapıyor. Mezbahalardan hayvanların beyin, gözler, kıkırdaklar, omurilik, bağırsak gibi kullanılmayan parçaları ile birlikte yolda araba çarparak ölmüş sincap, tavşan gibi hayvanların ve çiftliklerde hastalıktan ölen hayvanların cesetleri ekleniyor. Tüm bu parçalar dev kazanların içinde pişirildikten sonra yağları kemik ve derilerden ayırmak için şiddetli basınç uygulanıyor. Restoranlardan gelen atık pişirme yağları da ekleniyor. Ortaya çıkan iç yağın büyük bir kısmı kozmetik ürünler için, özellikle ruj ve göz makyajı ürünleri için satılıyor. En prestijli kozmetik şirketlerinden bazıları, bu tesislerin önemli müşterileri. 

 

İşlenmiş hayvansal yağlardaki ana bileşenler oleik, palmitik, stearik, palmitoleik, linoleik ve miristik asittir. Başka bir deyişle, bir terimler listesinde bu terimlerden herhangi birini görürseniz, hayvan içyağı (veya başka bir hayvan bazlı kaynaktan) elde edilen bir maddeye bakıyorsunuz demektir. 

 

Stearik Asit, Laurik Asit, Myristik Asit, Oleik Asit ve Palmitik Asit, gliserin, lanolin; hiyalüronik asit ; sabunlara, kozmetik maddelere, duş jelleri hatta diş macunları gibi kişisel bakım ürünlerine eklenen doğal yağlardan asitlerinin isimleridir. 

 

Bu maddelerin her biri bitkilerden elde edilebilirken, çoğunlukla don yağı veya hayvansal yağ olarak bilinen bu mezbaha yan ürünlerinden elde ediliyor. Çünkü hayvansal yağlar daha ucuz ve daha kıvamlı. 

 

Eğer bu maddelerin cildinize temas etmesini istemiyorsanız yüzde 100 vegan içerikli ürünler kullanmalısınız.

 

Ürünlerinizden ne beklemeliyim ?

Mika for earth ürünlerinin sade ve fonksiyonel olmasını hedefliyoruz. Kullanımı kolay olmalı ve hayatınıza adapte olurken cildiniz için ihtiyaç duyduklarınızı size vermeli. Size mucize vaat etmiyoruz! Nemlendiricimiz nemlendirir, temizleyicimiz temizler :) Yani hepsi görevini yapar. 

 

Ayrıca ürünlerimizin içeriklerinin tamamen zulümsüz, doğaya ve hayvanlara dost ve %100 vegan olduğuna emin oluyoruz. Bu konuda kendimizi sürekli güncelliyor, yeni gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. 

 

Ürünlerinizden ne beklememeliyim ? 

Herhangi bir hayvansal içerik dışında “Zararlı 12” ya da “Kirli düzine”  olarak bilinen maddelerin ürünlerimizde bulunmamasını sağlıyoruz. Bunlar: 


 

1. BHA (Butillenmiş Hidroksianisol) ve BHT (Butillenmiş Hidroksitoluen)

Rujlarda ve nemlendiricilerde bulunan BHA ve BHT kanserojen olarak sınıflandırılır. Bu  maddelere uzun süre maruz kalmak karaciğer, tiroid ve böbrek problemleriyle ilişkilendirilmiştir.

 

2. Kömür Katranı Boyaları

İçerik listelerinde, bunlar “P-phenylenediamine” veya “CI” olarak görünecek ve ardından bir sayı gösterilecektir. P-fenilendiamin, saç boyalarında bulunan bir kömür katranı boyası iken, CI (veya Renk İndeksi) sayıları, ruj gibi çeşitli pigmentli kozmetiklerdeki kömür katran boyalarını tanımlamak için kullanılır. Petrolden elde edilen ve birçok farklı kimyasal maddeden oluşan kömür katranı boyaları, insanlar için kanserojen olarak kabul edilir ve beyin hasarı ile ilişkilendirilir.

 

3. DEA (Diethanolamine) Bu bileşen kozmetik ürünlerin kremsi veya köpüklü olmasına yardımcı olur ve yüz temizleyicileri, şampuanlar, sabunlar ve nemlendiriciler gibi ürünlerde bulunabilir. Kısa vadede, DEA orta derecede cilt ve göz tahrişine neden olabilirken, sürekli maruz kalma karaciğer, cilt ve tiroid kanserlerine sebep olduğu düşünülüyor.

 

4. DBP (Dibutil Ftalat) Dibutil ftalat, tırnak cilasının sertleşerek kırılmasını  önlemek için yaygın olarak kullanılan bir plastikleştiricidir. Sürekli DBP kullanımı, fetuslarda hormonal bozulmalarla ve gelişimsel kusurlarla, karaciğer ve böbrek yetmezliği ile bağlantılı bulunuyor.

 

5. Formaldehit Salınımlı Koruyucular

İçindekiler bölümünde DMDM hidantoin, diazolidinil üre, imidazolidinil üre, metenamin, kuaternyum-15 ve sodyum hidroksimetilglisinat gibi içerikleri arayın. Bu koruyucular, çeşitli kozmetik ürünlerinin raf ömrünü arttırmak için kullanılır ve bilinen bir insan kanserojeni olan az miktarda formaldehitin sürekli olarak açığa çıkarılmasıyla çalışırlar.

 

6. Parabenler

Kozmetiklerin% 75-90'ının parabenler içerdiği tahmin ediliyor. Bu da onu makyaj ve cilt bakım ürünlerinde en yaygın kullanılan koruyucu madde yapıyor. Bileşen hormonal bozulmalar, meme kanseri, artan cilt yaşlanması ve DNA hasarı ile ilişkilendirilmiştir.

 

7. Parfüm (veya Koku)

Kokularda yaklaşık 3.000 farklı içerik kullanılıyor, ancak bunlar içindekiler listesinde koku ya da parfüm olarak geçiyor.  Bu koku güzelleştirici içerikler sadece parfümlerde değil hemen hemen her tür kozmetik üründe bulunur. Ve ne yazık ki kokulardaki çoğu liste dışı içerik astım, alerji ve hatta kanser gibi sağlık problemleriyle ilişkilendiriliyor.

 

8. PEG Bileşikleri

Krem bazlı kozmetiklerde yaygın olarak kullanılan PEG bileşikleri koyulaştırıcı, çözücü ve nem taşıyıcı olarak kullanılıyor. Nasıl üretildiğine bağlı olarak, bu bileşenlere etilen oksit ve 1,4-dioksan gibi kanserojen maddeler bulaşmış olabiliyor. Tersi olsa bile, PEG bileşiklerinin cilt tahrişine neden olduğu araştırmalarda görülmüş. 

 

9. Petrolatum

Petrolatum, saç ürünlerine parlaklık vermesi ve dudak kremlerinde, rujlarda ve nemlendiricilerin nem bariyeri olarak eklenmesinde kullanılan petrol jölesidir. Bileşen genellikle bilinen bir kanserojen olan PAH'larla (polisiklik aromatik hidrokarbonlar) kirletilir ve daha küçük dozlarda cilt tahrişine ve alerjiye neden olabilir.

 

10. Siloksanlar

Özellikle de saç ürünlerinde ve deodorantlarda bulunan, “-siloksan” veya “-methicone” ile biten içerikleri kontrol edin. Bu bileşenlerin birçoğunun doğurganlığı bozduğu ve hormon bozukluklarına neden olduğu belirtiliyor.

 

11. SLS (Sodyum Laureth Sülfat)

Bu köpürme ajanı temizleyiciler, banyo köpüğü ve şampuan gibi kozmetik ürünlerinde bulunabilir. Birçok ticari çeşit etilen oksit ve 1,4-dioksan - bilinen kanserojenlerle kontamine olur.

 

12. Triklosan

Bu bileşen deodorantlar, temizleyiciler ve el dezenfektanları gibi antibakteriyel kozmetiklerde bulunur. Bileşenin kısa vadede cilt ve göz tahrişine neden olduğu ve sürekli kullanımı ile antibiyotik direnci ve hormonal bozulmalar gibi durumlar oluşturduğu belirtiliyor.

 

Kullandığınız içerikleri nereden temin ediyorsunuz?

 

İçeriklerimizi mümkün olduğunca yerli üreticilerden temin etmeye çalışıyoruz. Egzotik yağlar dışında tüm içeriklerimiz Uludağ’ın eteklerinden ve Hatay’ın bereketli topraklarından geliyor. 

 

Siparişimi verdim, ürün elime ne zaman ulaşır?

Ürününüzü bir tedarik problemi olmadığı takdirde 3 iş günü içinde kargoya veriyoruz. 

Hangi kargo firması ile çalışıyorsunuz?

Şu anda Shopier ve Trendyol üzerinden satış yapıyoruz ve oradaki anlaşmalı kargo şirketimiz Yurtiçi Kargo. Farklı bir kargo şirketi ile gönderim yapılması durumunda ise karşı ödemeli olarak gönderebiliyoruz. 

 

Ürünüm kargoya verilince bilgilendirme yapacak mısınız?

Satış platformlarının otomasyonu ile bilgilendirme yapılıyor. 

 

Siparişim hatalı ya da yanlış geldi, iade ve değişim süreci nedir?

Shopier ve Trendyol üzerinden iade sürecini yürütebilirsiniz. 

Yurt dışından sipariş alıyor musunuz?

Şu aşamada ne yazık ki yurtdışına gönderim yapamıyoruz. Umarız en yakın zamanda :) 

 

Ürünümün rengi/kokusu geçen seferkinden farklı? Sorun nedir? İçerik mi değişti?

Ürünlerimizin hepsini doğal bir şekilde doğal bileşenlerle üretiyoruz. Tedarik ettiğimiz içeriklerin de renk ve kokuları, mevsim, yetişme şartları, tedarik yeri gibi nedenlerle değişebiliyor. Bu da ürünümüzün içeriğini etkileyebiliyor. Üretim sürecimizde kimyasallara ve katkılara yer vermediğimiz için doğal koku ve renkleriyle bırakıyoruz. 

 

Toniğimin içinde küçük parçacıklar oluştu? Ürünüm bozuldu mu? 

 

Tonik ve serumlarımıza herhangi bir koruyucu eklemediğimiz için zaman içinde içinde parçacıklar oluşması normaldir. Ürününüz bozuk değil :) 

 

Ürünümün bozulduğunu nasıl anlarım?

 

Nemlendirici kremlerimiz dışında ürünlerimizin hiç birisi koruyucu içermez. Bu nedenle serin bir ortamda mümkünse güneş ışığından uzakta muhafaza edildikleri taktirde son kullanma tarihlerine kadar ( 6 ay -1 sene arası) güvenle kullanabilirsiniz. Ancak ürünün kokusunda ve renginde sizi rahatsız eden bir değişim varsa ürünü kullanmayı durdurun. 

 

Ürünler cildimde alerji yapar mı? 

Ürünlerimizin hepsi doğal ve bitkisel içeriklere sahip . Fakat doğal içerikler de bazı ciltler de allerji yapabilir. BU nedenle özellikle allerjik bir bünyeniz varsa ürünü önce küçük bir alanda denemeli ve bir reaksiyon olup olmadığını görmelisiniz. Ürünü kullandıktan sonra kızarıklık, kabarma, rahatsız edici bir his oluşuyorsa ürün size uygun değil demektir. Lütfen kullanmayı durdurun. 

 

Ürünü beğenmedim.İade edebilir miyim? 

Siparişiniz hatalı gelmediyse ürünlerimizi hijyenik nedenlerden dolayı iade alamıyoruz. 

bottom of page