top of page
  • Yazarın fotoğrafımika

Hayvan Deneyleri ve ürünlerimiz hakkında

İlgili ve dikkatli takipçilerimiz bize cruelty free belgemiz olup olmadığını soruyor haklı olarak. Hayvanlar üzerinde yapılan testler konusundaki hassasiyetin artması bizi de çok sevindiriyor.





"Cruelty free" olmamız ile ilgili bir belgemiz -ne yazık ki- yok. Bunun en önemli sebebi henüz çok genç bir marka olmamız ve bu belgeler için bir başvuru yapmamış olmamız.


Öte yandan mika for earth markasını öncelikle kendi kozmetik arayışımızda hem hayvanlar üzerinde test edilmemiş hem de hiç bir hayvansal madde içermeyen ( vegan) ürün bulamadığımız için kurduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu nedenle içeriklerimizin hem hayvanlardan elde edilmemiş olması hem de hayvan testlerine maruz kalmamış olması bizim için zaten birinci öncelik.


Üçüncü olarak mika for earth ürünlerinin tümü esansiyel, baz yağlar, bitki hidrolatları ve gliserin, kahve, badem gibi yardımcı bitkisel maddelerden oluşuyor. Bu içerikler zaten hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Bildiğiniz gibi ürünlerde hayvan testlerinin yapılması için yenilikçi, inovatif bir içerik ya da kimyasal olması gerekiyor. Ürünlerimizde performans ve uzun ömür sağlamak için herhangi bir kimyasal kullanmamız gerektiğinde ise ( bitkisel koruyucu, emülgatör gibi) bunların hayvanlar üzerinde test edilmemiş olmasına dikkat ediyoruz. Bunun için de üretici firmanın güvenlik veri formlarını inceliyor ve belge talep ediyoruz. Herhangi bir şüphemiz oluşması durumunda o sağlayıcıdan içerik tedarik etmiyoruz. Biz ürünlerimizde kullandığımız hindistan cevizi yağını dahi Güney Doğu Asya'dan değil Afrika'dan tedarik eden firmalardan alıyoruz. Çünkü Güney Doğu Asya'da hindistan cevizi üreticilerinin meyveleri toplamak için maymunları kullandığını öğrendik. Bu şekilde bilgilerimizi güncelledikçe hiç bir hayvanın zarar görmediği ürünleri üretmek için gerekirse formüllerimizi güncelliyoruz.


Son ürünlerimizin ise hayvanlar üzerinde test edilmediğni söylememize gerek dahi yok sanırız. Çünkü öncelikle yukarıdaki sebeplerden ötürü böyle bir ihtiyaç yok, ikinci olarak da Türkiye'de kozmetikler üzerinde hayvan deneyleri yapmak yasal değil.


Son olarak Çin'de satış yapmıyoruz :)


Tekrar belirtmek isteriz ki bize göre hayvanlar üzerinde test yapmamak kadar ürünlerimizde hayvansal kullanmamak da "zulümsüz" ürünler yaratmanın sırrı. Tavşanları kurtarmaya çalışırken arıların balmumunu alarak kremlerimizde kullanmak bize etik gelmiyor. Bunun için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

bottom of page