top of page
  • Yazarın fotoğrafımika

Nedir bu "Cruelty Free"?

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2018

Herhalde artık hepimiz hayvanlar üzerinde test yapılmasının gerekli olmadığını anladık ve bu testlerin bir canlıya yapılacak en korkunç işkencelerden biri olduğu konusunda hem fikiriz. Bu nedenle zaten kozmetik ve temizlik malzemelerinde hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürünler seçmemiz gerektiği konusunda da anlaşıyoruz sanırız :)



Hayvan Dostu Ürünler - Cruelty free- Mika For Earth
Hayvan Dostu "Cruelty Free" ürün hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürünler anlamına geliyor.

Tercihlerinizi hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürün serilerinden yana kullanmak ve bunu ilan etmek markalara fikrinizi beyan etmenin en iyi yolu! Güzellik endüstrisine eğer hayvanlara işkence yapmaya devam ederlerse onlara para kazandırmayacağımızı açıkça ifade etmemiz gerekiyor.


“Cruelty-free” ya da Türkçe olarak “hayvan dostu” diyebileceğimiz ürünler kısaca herhangi bir içeriği, bileşeni ya da son ürünün kendisi hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürün demektir. Fakat bir ürünün “hayvan dostu” olup olmadığını tespit etmek o kadar da kolay değil her zaman…

Öncelikle, her marka hammadde ve içerikleri için farklı sağlayıcılarla çalışıyor.  Ayrıca bazı markalar kendileri test etmese de üçüncü partilerin kendileri yerine test etmesine izin veriyor ya da yasalarla hayvan testlerini zorunlu kılan ülkelerde satış yapıyor. (bu da yine o ülkede bir üçüncü partiye test yaptırdığı anlamına geliyor)


Bir de şu vegan ve hayvan dostu ürünler meselesi var… Bir ürünün vegan olması hiçbir hayvansal içeriği barındırmaması anlamına geliyor ( balmumu dahi hayvansal bir ürün olarak kabul ediliyor) ancak bir ürün vegan olsa dahi hayvanlar üzerinde test edilmiş olabiliyor ya da hayvan dostu olsa da içinde hayvansal bileşenler bulunabiliyor.


Yani mesele karışık.


Ama merak etmeyin. Mika çok çalışacak ve  sizi hem hayvanlar üzerinde teste tabi tutulmamış hem de güzelliğinize güzellik temizliğinize temizlik katacak iyi ürünlerle buluşturacak :)



bottom of page