top of page
  • Yazarın fotoğrafımika

Badem Yağı

Çocukluğumuzdan beri annelerimizin bakım rutinlerinden bildiğimiz badem yağının jojoba, argan gibi çok değerli yağları tanımaya başladıkça biraz “modası geçmiş” gibi görünse de cilt için müthiş faydalarından hiçbir şey kaybetmedi :) Yüksek oranda omega 9 içeren badem yağı hafif, doğal, kokusuz ve ciltte alerjiye yol açmayan ( bademe alerjiniz olduğu durumlar hariç tabi :) ) yapısı ile en iyi baz yağlardan birisi.



Badem yağı; özellikle çevresel ve fiziksel strese maruz kalan, hassas ve olgun ciltler için çok uygun. İçindeki esansiyel yağ asitleri ve e vitamini sayesinde edindiği nemlendirici, antioksidan ve antienflamatuvar özellikleri ile sağlıklı ve esnek bir cilt vaat ediyor.


Kalite olarak tatlı badem yağı acı badem yağından daha iyi olarak biliniyor.


Badem yağı cilt için olduğu kadar saçları nemlendirmek için de çok faydalı. Ciltte ise düzenli kullanımda çatlakları dahi engelleyebileceği iddia ediliyor.


Son olarak Türkiye’de çok lezzetli pişirme yağlarımız da olduğu için pek bilinmiyor ancak badem yağı yenilerek tüketildiğinde de içindeki bol miktarda e vitamininin yanı sıra magnezyum, fosfor ve bakır yüklü yapısıyla serbest radikallerle savaşıyor. Aynı zamanda bağışıklığı da artırmaya yardımcı oluyor. Omega-3 yağ asitleri içeren badem yağı, sağlıklı kolesterol seviyelerini korumanıza ve hafızanızı geliştirmenize yardımcı olabilir. Kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıklara yakalanma riskinizi düşürmenize yardımcı olabilir.


Bizler mika for earth ürünlerini üretirken badem yağının mucizelerinden üçürünümüzde faydalanıyoruz: Betty Dudak Balmı, Mika Nemlendirici Bar veThe Capstone Nemlendirici . İnceleyip satın almak için aşağıda fotoğraflarına tıklayabilirsiniz. :)








bottom of page