top of page
  • Yazarın fotoğrafımika

Yağlı ciltlerin derdine deva öneriler


Kaba dokulu bir cildiniz var ve özellikle alın bölgeniz yağlı ise; akneye, siyah noktaya ve lekeye yatkın bir cilde ve geniş gözeneklere sahipseniz muhtemelen yağlı cildiniz var demektir. Yağlı ciltler daha az kırışıklıkla karşılaşmak gibi bir avantaja sahip olsa da dokunduğunuzda yağlı görüntüde fazla parlak ve makyaj tutmayan bir yüz pek kimsenin hayali değildir eminiz. Fakat sizi şiddetle uyarıyoruz: alkol bazlı ürünler ve hele hele oksijenli su hiç çözüm değil.


Her zamanki gibi okuyucumuzu minik sürprizlerle şaşırtıyoruz ve diyoruz ki: yağlı cildinizin devası da yağlarda! Klinik Aromaterapist ve Uçucu yağ terapisti Deanna Russel’a kulak verin yeter.


Russel yağlı cilter için esansiyel yağlardan sadece gece kullanmak üzere bergamot ve limon yağı ; ayrıca sedir ağacı yağı, ıtır çiçeği yağı, ardıç yağı, biberiye, mersin yağı, çay ağacı yağı ve greyfurt yağı öneriyor. Bu esansiyel yağları jojoba, argan, üzüm, Fındık ya da yaban gülü yağına damlatarak kullanabilirsiniz.


Ayrıca hamamelis, aloe vera jeli, ardıç toniği, civanperçemi toniği ve elma sirkesi tonik olarak kullanabileceğiniz ürünler.


Russel ayrıca yağlı cilt sahiplerinin kastil sabunu ya da jel veya yağ bazlı temizleyicilerle temizlemelerini öneriyor. Maske olarak kil, nemlendirici olarak da hafif su bazlı ve yukarıdaki yağlardan birini içeren bir losyon yeterli olacaktır.

bottom of page