top of page
  • Yazarın fotoğrafımika

Yaşlanmayı Geciktirmenin Yolu Bitkisel Beslenmeden Geçiyor

Mika’nın en sevdiği “hayvan dostu yaşamın”cildinizin gençliğini ve güzelliğini korumaya yardımcı olacağını biliyor muydunuz?


Artık hepimiz biliyoruz: ne yiyorsak o’yuz. Yediklerimizin sağlığımız üzerindeki etkileri artık tartışılmıyor bile. Hatta aldığımız gıdaların hormonlarımızla birlikte karakterimiz ve davranışlarımızı etkilediğini iddia eden disiplinler dahi var. Cilt sağlığımız ve güzelliğimiz de istisna değil. Artık cildimizi içten beslemek için hepimiz yediklerimize dikkat ediyor gerekirse gıda takviyeleri ile cildimizin ihtiyacı olan vitamin mineral ve anti-oksidanları tamamlıyoruz.

Peki Mika’nın en sevdiği “hayvan dostu yaşamın”cildinizin gençliğini ve güzelliğini korumaya yardımcı olacağını biliyor muydunuz? 😊

Bitkisel tabanlı beslenme özellikle süt ürünlerinin kesilmesi ve sebze ve meyve gibi antioksidan ve vitaminden zengin yiyeceklerin artması nedeni ile cildinizde önemli değişiklikler yaratabiliyor.

Araştırmalar özellikle süt ve süt ürünlerinin günlük diyetten çıkarılmasının yüzdeki aknelerin iyileşmesinde oldukça olumlu bir etki yaratıyor. Ayrıca doktorlar bitkisel tabanlı beslenen hastalarının ciltlerinin daha parlak olduğunu ve daha az şişlikle karşılaştıklarını belirtiyorlar.

Ek olarak et ve süt ürünlerinin vücuttaki iltihabın en bilinen sebebi olması nedeniyle bu ürünlerin hayatınızdan çıkması – özellikle akneli ciltlerde- hızlıca olumlu bir etki gösteriyor.

Vitamin ve minerallerce zengin – ve elbette işlenmemiş- bitkisel bir beslenme sadece cilt değil saçlar ve tırnaklar üzerinde de güçlü bir etkiye sahip.

Ayrıca bitkisel beslenme tarzı daha yüksek lif alımı daha az doymuş yağ tüketimi sağlıyor. Bu da aknenin nedenlerinden birisi olduğundan şüphelenlien şeker metabolizmasını kontrol eden insülin ve glukagon üretiminin gelişmiş fonksiyonuna izin verir. İnsülin dengesizliği cildinizin yağ bezlerini etkileyerek tıkanmış gözeneklere neden olabilir ve akneye neden olabiliyor.

Ayrıca antioksidanlardan da zengin olan bitkisek gıdalar sayesinde siyah nokta oluşumu da engelleniyor, iltihap azalırken kolajen sentezi ile cilt daha elastik oluyor ve yaşlanma yavaşlıyor.

Doktorlar bu noktada bahsedilen beslenme tarzının sadece katı bir “vegan” diyet olmadığını; gıdaların aynı zamanda işlenmemiş doğal ve hormonsuz olması gerektiğini de vurguluyorlar. Ayrıca hayvansal gıdaları tamamen hayatından çıkaranların mutlaka D vitamini ve B vitamini takviyelerini doctor gözetiminde alması gerektiğini de belirtiyorlar.

bottom of page